top of page

BIN

Buurt informatie netwerk Polderstad

Wat is een BIN?

BIN (Buurt Informatie Netwerk) is gestart vanuit een simpel programma van buren die waakten over de eigendommen van andere buren tijdens hun afwezigheid. Een patrouillerend politieagent zal misschien niet een vreemde in uw tuin herkennen maar een buur wel.

Het BIN is een samenwerkingsverband tussen burgers, onder leiding van een coördinator en ondersteund door de plaatselijke politiediensten om op een snelle manier wederzijdse informatie uit te wisselen.

Hoe werkt een BIN?

Gebeurt er iets in je straat (inbraak, verdachte handelingen, verdwijning van een kind), dan geef je dit direct door aan het centrale meldpunt van de politie.  Deze laatste geeft het door aan de coördinator die op zijn beurt beslist om het al dan niet  aan de betrokken straten door te geven.  Alle aangesloten BIN-leden in de betrokken starten worden tegelijkertijd op de hoogte gebracht via de telefoon!  Ondertussen zorgen de politiediensten eveneens voor een interventie-eenheid!

Het programma werkt omdat BUREN UITKIJKEN VOOR HUN BUREN. Uw buren weten wie jij bent, met welk type van wagen je rijdt en zullen de eerste zijn om op te merken dat er een inbreker bezig is aan je raam of deur. Elke buur kan zeer nauwkeurig eigenlijk elke kant van de woning in het oog houden, zowel de voor- als achterzijde.

Toetreden?

Wil je toetreden tot ons BIN-netwerk in Polderstad? (uiteraard kan dit enkel als je in Polderstad woont of er een zaak hebt gevestigd). Stuur dan een mailtje naar bin@polderstad.be met vermelding van je naam, voornaam, adres, telefoonnummer (waarop je de BIN-berichten wenst te ontvangen).

Heb je nog vragen, contacteer ons gerust!

bottom of page